Prejudecata – ce inseamna pentru un model online si cum sa te feresti de ea pentru a duce o viata fericita
March 8, 2022
Mesaje de inceput si incheiere de conversatie – cum le alegi pentru un dialog placut si incitant si ce greseli de comunicare sa eviti?
March 8, 2022
Show all

Videochat legal – care este adevarul din spatele acestui domeniu?

Ai fost intotdeauna curioasa de acest domeniu, insa nu ai avut curajul sa aplici pentru un interviu din cauza ca nu stii exact ce inseamna sa faci videochat? Cu siguranta ai auzit multe mituri despre acest job, legalitatea indoielnica fiind unul dintre ele. Tocmai de aceea, articolul de mai jos vine in ajutorul tau cu informatii transparente care te vor ajuta sa intelegi cat mai bine ce ce presupune munca unui model online.

1. Videochatul este legal? Ce trebuie sa stii?

Videochatul in Romania este o activitate 100% legala, ce se desfasoara in mediul online. Ea reprezinta o interaciune adulta intre un model si o persoana din fara camerei. Faptul ca exista oameni care il considera un job nepotrivit pentru femei, nu ar trebui sa iti schimbe decizia de a incepe o astfel de cariera, pentru ca preconceptiile lor nu au niciun fundament. Ele se bazeaza, de cele mai multe ori, pe lipsa de informare. Acest loc de munca nu este despre sex. Daca ar fi asa, nu ar putea fi legal.

Un studio profesionist le acorda modelelor oportunitatea de a face videochat legal, le pune la dispozitie contracte de munca si plateste taxe pe venit. De asemenea, activitatea este complet transparenta. Inca de la interviu ti se vor explica toti termenii legali pe care trebuie sa ii cunosti si ti se va raspunde la toate intrebarile. Mai mult decat atat, siguranta iti este garantata, sediul fiind izolat si securizat.

Confidentialitatea face si ea parte din beneficiile tale. Daca te gandesti sa incepi o cariera in domeniu, dar nu iti doresti sa ti se dezvaluie identitatea, studioul va avea grija de acest lucru. De exemplu, persoanele din Romania nu vor putea sa acceseze site-urile pe care va fi postat profilul tau de model.

Toate aceste avantaje vin la pachet cu gasirea unui studio de videochat profesionist, care pune accentul pe calitatea trainingului si nu pe numarul de modele angajate. Pentru a-ti da seama daca faci alegerea potrivita, poti lua in considerare urmatoarele detalii care tin de legalitate:

  • ti se cer actele de identitate la angajare;
  • se intocmeste un contract de munca;
  • banii iti sunt virati in contul personal;
  • nu poti incepe jobul daca nu ai peste 18 ani;
  • activitatea iti este explicata in detaliu;
  • totul se desfasoara transparent;
  • veniturile sunt declarate.

2. Legalitate videochat si alte avantaje ale unui studio profesionist

Pe langa legalitatea si confidentialitate oferita, un studio de videochat are si alte avantaje. Principalul consta in veniturile mari, care depasesc salariile unui job obisnuit. In plus, atunci cand esti la inceput, te bucuri de un bonus ce te poate sustine in primele luni, pana te acomodezi cu echipa si modul de lucru. Mai mult decat atat, beneficiezi de make-up profesionist, tinute de lux, decoruri spectaculoase, training individual in functie de nevoile tale, iar lista poate continua.

De asemenea, atunci cand un studio investeste timp si diferite resurse in profesionalizarea modelelor, ofera multiple sesiuni de training si o echipa care se dedica dezvoltarii acestora, ai siguranta ca totul este bazat pe legalitate si seriozitate. Cu cat sunt implicate mai multe beneficii pentru tine, cu atat ai garantia ca vei lucra alaturi de oameni care se respecta pe sine, dar si pe tine.

Nu in ultimul rand, poti fi atenta la numarul de ore care ti se recomanda sa il petreci in online. De obicei este indicat sa urmezi un program de lucru de aproximativ 80 ore per sesiune, aceasta tinand doua saptamani. Unele studiouri ofera si posibilitatea de a face videochat de acasa, care este in continuare la fel de legal ca cel din cadrul sediului. Totusi, aceasta nu este cea mai buna alegere pentru modele, deoarece, au nevoie de indrumare pentru a ajunge la venituri cat mai mari. O astfel de optiune nu va fi intotdeauna benefica pentru tine.

Asadar, videochatul este un loc de munca 100% legal si trebuie tratat la fel ca oricare alt job. Nu te lasa influentata de preconceptii si mituri si urmeaza-ti visul de a avea o cariera de succes ca model online.

Surse foto: Shutterstock.com, Unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Intrebare securitate 39 − = 33